Olika typer av elcyklar

27 jul

Elektrisk hybridcykel

Här kikar vi närmare på olika typer av elcyklar. Även om det finns ett stort antal elektriska cyklar runt om i världen, finns det endast ett begränsat antal kategorier som dessa ryms inom. Genom att välja vilken typ av elcykel du vill ha kan du begränsa urvalet av elcyklar. Detta gör du främst genom att fundera över dina prioriteter och vilken typ av cykling du vill använda din e-cykel till.

Du kanske vill pendla till jobbet på den, eller så vill du främst ha den för att cykla på fritiden. Du kanske vill använda den för att utforska din omgivning när du är på semester med husvagn eller husbil. När du vet vad du vill använda din cykel till är det enklare att finna rätt i djungeln av elcyklar.

Elektriska hybridcyklar

Hybridcyklar är ett utmärkt val för de flesta cyklister tack vare sin mångsidighet. Som namnet antyder är de en blandning av traditionella racercyklar (som ju är byggda för höga hastigheter) och mountainbikes (som är framtagna för tuff terräng). Resultatet av denna blandning är den elektriska hybridcykeln, som är tuffare än racercyklar men inte lika tung som en mountainbike. Vissa elcyklar av denna variant har dämpning, andra inte.

Du kan skapa en egen elektrisk hybridcykel genom att ta en bra hybridcykel och fästa ett elcykelkit på den. För dig som vill pendla på din cykel är den elektriska hybridcykeln ett bra val, eller om du vill ge dig ut i MTB-spåret. Dessa elcyklar är främst framtagna för pendlare, vilket gör att de är tillräckligt kraftfullt byggda för att bära packning eller köra över potthål. De är dock inte lika tunga som MTB-cyklar, så du behöver inte oroa dig för den extra vikten.

Elektriska stadscyklar

Elektriska stadscyklar är vanligtvis cyklar av stål, med bredare däck än många andra typer av elcyklar. De är ofta mindre effektiva än andra cyklar, men är ändå roliga att cykla på. Vissa av de nyare elektriska stadscyklarna har moderna cykelkomponenter men en retrodesign. Denna typ av cykel har ofta en bekväm, upprätt sittställning och är tänkt att användas för att cykla korta sträckor i stadsmiljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *