Jobba som hyrsjuksköterska för ett bra bemanningsföretag

26 feb

På senare år har det blivit allt mer populärt för svenska sjuksköterskor att jobba som hyrsjuksköterska. Detta har också lett till att det har startats flera olika bemanningsföretag som specialiserar sig på just vårdbemanning. Om du jobbar inom vården har du sannolikt redan blivit kontaktad av en representant för ett eller flera av dessa företag. Men hur ska man då kunna veta vilken av dessa aktörer som man bör välja att jobba med?

Du vill jobba som hyrsjuksköterska för ett sådant här bemanningsföretag

I grund och botten finns det fyra faktorer som du bör hålla utkik efter när du väljer ett bemanningsföretag att samarbeta med. Du vill trots allt jobba som hyrsjuksköterska för ett företag som kan checka följande boxar:

  • De har en bra rekryterare. Det är viktigt att du som konsult har en bra relation till rekryteraren på bemanningsföretag. Därför är det viktigt att du hittar en aktör med en rekryterare som du klickar bra med. Personen ifråga bör vara professionell, pålitlig, duktig och bra på att kommunicera. Dessutom bör han eller hon kommunicera med dig i de kanaler som du själv föredrar. Till exempel kanske du inte vill bli uppringd fem gånger på en dag då du faktiskt jobbar.
  • De matchar ditt lönekrav. En annan faktor att hålla utkik efter är att bemanningsföretaget kan matcha ditt lönekrav. Vissa aktörer är större och har lite större overheadkostnader. Därmed kan det vara så att dessa företag betalar lite mindre än vad de mindre spelarna gör. Samtidigt har de större företagen ofta lite större ekonomiska muskler att flexa.
  • De förser dig med många uppdrag. Du har ju valt att samarbeta med ett bemanningsföretag för att du vill kunna jobba som hyrsjuksköterska. Därför är det viktigt att företaget ifråga har många olika uppdrag för dig att välja mellan. De bör också kunna förse dig med nya uppdrag på löpande basis i takt med att dina tidigare uppdrag börjar gå mot sitt slut.
  • De står alltid på din sida. De allra bästa bemanningsföretagen på marknaden är de som prioriterar dig som konsult. Om det till exempel uppstår någon form av konflikt mellan dig och din uppdragsgivare är det viktigt att bemanningsföretaget tar din sida. Det kan till exempel handla om att du inte vill behöva träffa fler patienter än vad som är möjligt om patientsäkerheten ska kunna bibehållas och vårdkvaliteten ska vara hög.