Tips för dig som ska köpa inbrottslarm

16 maj

Är du på jakt efter ett inbrottslarm? I sådana fall funderar säkert på vilket bolag som är bäst, och vilken nivå av skydd du egentligen behöver. När det kommer till att välja bolag kan det vara svårt. Det finns många på marknaden idag, och de allra flesta har ett bra utbud av tjänster och larm. Oavsett vilket företag du väljer att anlita, finns det ett par saker som är bra att ha i åtanke. 

Fem snabba tips

  • Polisintyg. Det är bra att känna till att installatörer alltid måste ha ett polisintyg som visar att han eller hon har rätt att installera larm. Det ska dock sägas att det här intyget är ganska lätt att få, och är därför egentligen inte ett tecken på kvalitet.
  • Certifiering. Kolla upp om bolaget du planerar att anlita är certifierade av SBSC, Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering.
  • Medlemskap i branschorganisation. Ett medlemskap i en branschorganisation kanske inte är helt avgörande, men det kan borga för viss kvalitet. Om det står mellan två likvärdiga företag, där den ena är medlem i en branschorganisation, men den andra inte är det, kanske det är bättre att anlita det företag som har ett medlemskap.
  • Kamera kan vara effektivt. På senare år har det blivit allt mer populärt att köpa ett inbrottslarm med kameraövervakning. Det här kan bidra till att sätta fast tjuven om ett inbrott väl har skett. Utan bevisning eller mycket uppmärksamma vittnen är det dock mycket svårt att sätta fast den skyldige.
  • Vad ingår i skyddet? Om du ska ha en hög nivå av skydd, kommer du att behöva betala en installationskostnad på ett antal tusen kronor. Därefter väntar en löpande månadskostnad, som ofta ligger på ett par 100 kr. Det är viktigt att du vet vad du betalar för, och vad som ingår. Om utryckningen inte ingår till exempel, kan det kosta flera tusen extra per tillfälle – även om det bara skulle vara ett falsklarm.

Vidare är det givetvis bra att minska risken för att ett inbrott ska ske från första början. Det tackar till exempel göra genom att använda ordentliga lås, och då inte bara på ytterdörren utan även på altandörrar, balkong och fönster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *