Redo med sovsäckar

13 jul

Packar du ner din sovsäck i en stor bag, eller spänner fast den på en ryggsäck? Då vankas det antagligen något slag av äventyr. Har du en sovsäck på din packlista så har du antagligen en eller flera nätter utöver det vanliga att vänta dig. Kanske ska man ut med familjen på en campinghelg med tält och testa på livet i naturen. Är du ung och älskar musik kanske det är en galen vecka av festivalliv som kräver en varm och mjuk säck att sova i. Sist men inte minst har väl varje vandrare fått sin vila i denna sköna och varma påse. Alltid redo att ta hand om din sömn och bekvämlighet. Livslust.tips tar upp flera ämnen som rör vila, träning och annat relevant. Ett komplement som är värt att tipsa om för besökare.

Förväntningarna på första natten

Är du på väg ut på din första natt i sovsäck? Det är värt att veta, att sovsäckar faktiskt kan ha väldigt olika funktioner. Beroende på om du ska sova en varm sommarnatt, eller av någon orsak befinner dig i kallare klimat, så måste du se till att ha med rätt sovsäck. Du kan oftast enkelt se för vilken temperatur din sovsäck är lämpad. Men hellre för varm än för kall! Den går alltid att öppna upp för att släppa ut överflödig värme. ”Ja men Sverige är så härligt varmt på sommaren” tänker du – fel! Antagligen är sommarnatten faktiskt kallare än du tror, ända tills solen börjar glimta fram, då blir tältet genast till en het bastu. Gör din sovsäck till ett täcke om det blir för varmt så har du säkert inga huttrande kroppsdelar under nattens kallare timmar.

Aldrig använt din sovsäck?

Slå upp ett tält på bakgården eller vid närmaste skogsglänta och ta din sovsäck i användning! Sover du inte i den minst två gånger per år, har du garanterat gått miste om livsviktiga minnen. Inte vill du missa chanserna att få minnen för livet? Ta med en vän och ett campingkök eller något gott att grilla över en brasa. En stund i naturen eller utanför hemmet kan ge dig nya perspektiv och ny livsglädje. Omväxling och variation är det som sätter krydda på livet. Gör en kvällspicknick med övernattning nästa fredag med familjen, det blir något att minnas minsann!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *